Explore // Offline és online fesztiválok menetrendje

A FIRST LEGO League Explore lehetőséget ad klasszikus helyszínen történő, valamint online lebonyolításra is a remote platformon keresztül. A pontos fesztiválmenetrend helyszínenként eltérhet, amelyről a regionális helyszínek külön értesítik a csapatokat (amennyiben eltérnek az itt leírtaktól).

Legyen szó online vagy offline fesztiválról, az Explore versenyek minden esetben az együttműködésen és a pozitív visszajelzésen alapulnak. Nem kompetitív, hanem kooperatív versenysorozatról van szó, ahol a gyermekek a zsűrinek és a közönségnek megmutathatják, hogy milyen fantasztikus eredményeket értek el a szezon során. 

A fesztivál egy ünnep, ahol minden csapat nyer. Első és második helyezettek nincsenek, mint ahogyan továbbjutók sem. A fesztivál egyfordulós, a cél a minél több pozitív élmény és visszacsatolás a résztvevők számára.

Offline fesztivál

Az offline kiállítások esetén az Explore fesztivál egy nap alatt véget ér, és jellemzően csak néhány óra jelenlétet vár el a 10 éven aluli versenyzőktől. Az eseményen a csapatok bemutatják a csapatmodelljüket, a WeDo által motorizált LEGO eszközüket, valamint az általuk készített csapat poszter is. 

A csapatoknak emellett azt is meg kell mutatniuk, hogy miként tették magukévá a FIRST alapértékeket (lásd lentebb).

FIRST alapértékek:

Felfedezés

Új képességeket, ötleteket fedezünk fel a verseny során.

Csoportmunka

Együtt sokkal erősebbek vagyunk!

Tisztelet

Tiszteljük egymást és a különbözőségeinket.

Hatás

Mindent azért teszünk, hogy hatással legyünk a világunkra.

Innováció

A saját kreativitásunk célja a valós problémák megoldása.

Szórakozás

Élvezzük minden egyes percét annak, amit csinálunk.

 

A zsűri az értékelés előtt minden csapat asztalát, kiállítását meglátogatja, ahol rövid kérdéseket tesznek fel a csapatok tagjainak a poszterrel és a csapatmodellel kapcsolatban. A bemutatott modellek és a személyes beszélgetések alapján dönt a zsűri ezt követően a díjakról. 

Online fesztiválok

Az online fesztiválok nem feltétlenül érnek véget egy napon belül, viszont nem is várnak állandó jelenlétet a gyermekektől. A gyerekekek ezen esetben is el kell készítenük a csapatmodellt és a csapat posztert. Ám azt nem a helyszínen, hanem az online térben kell prezentálniuk.

Ehhez a csapatvezetőknek képeket, videókat kell feltölteniük, amelyet utána a zsűri távolról kiértékel, majd visszajelzést ad a csapatok számára. Ehhez minden régió meghatároz egy beküldési határidőt, valamint azt, hogy pontosan milyen dokumentumokat vár a csapatoktól. 

Ezt követően a csapatoknak egy online beszélgetésbe is be kell kapcsolódniuk, ahol a zsűri tagja egy webes találkozó keretében további kérdéseket tesznek fel. A beküldött fájlok és a beszélgetés alapján ezt követően a zsűri kiértékeli a csapatokat, majd egy online esemény keretén belül átadja virtuálisan a díjakat. Az eredmények a remote platform felületén is megjelennek. 

A fesztiválokon kiosztott díjak

A versenyeken a szervezők minden csapatnak díjat osztanak. Két csapat nem kaphatja ugyanazt a díjat, viszont nincsenek előre meghatározott díjak, így azok helyszínenként eltérnek. Minden régió megpróbálja leginkább a csapatok valós teljesítményéhez szabni a díjakat. 

Letölthető értékelőlap

Értékelőlap

 

 

A FIRST LEGO League Magyarországi partnerei:

 
       

Csapattámogatóink:


 
       

 

2024/ HelloWorld Egyesület (helloworldegyesulet.hu) / Minden jog fenntartva.

Kérdésed van az oldalon olvasható információkkal kapcsolatban? Hibát találtál? Írj nekünk: fll@helloworldegyesulet.hu