Event Hub útmutató csapatok számára

Az utolsó tartalmi frissítés időpontja: 2021.10. 08.

 

A FIRST Event Hub az amerikai FIRST, valamint a LEGO Education és a LEGO Foundation által közösen fejlesztett online versenyplatform, amely kifejezetten a FIRST LEGO League online versenyek támogatására jött létre.

Habár a FIRST Event Hub a csapatok támogatására jött létre, gyerekvédelmi okokból a felületre csak a csapatvezetők léphetnek be, akiknek legalább 18 évesnek kell lenniük. A felületen a csapatvezető az, aki feltölti a versenyzők által készített tartalmakat, valamint közvetít az adott esemény szervezői, valamint a versenyzők között.

 

Az edző feladatai és felelősége:

- begyűjteni a szülőktől, törvényes képviselőktől a tartalmak feltöltéséhez szükséges szülői hozzájárulási nyilatkozatott

- a platformon megjelenő információkat (beleértve az ütemezéseket) megosztani a csapattagokkal és a szülőkkel, törvényes képviselőkkel

- feltölteni a csapat által készített videókat, tartalmakat

- minden a verseny szervezői által küldött információt továbbítani a csapattagok és azok szülei, törvényes képviselői felé

Belépés a FIRST Event Hub felületére

Az Event Hub-ra külső felhasználó nem regisztrálhat. Minden csapatvezetőt az adott régió szervezője, vagy a FIRST LEGO League nemzeti partnere (Magyaroszágon a  HelloWorld Oktatás és Fejlesztés Egyesület) hív meg a felületre. A meghívó e-mailben érkezik, a csapatvezető által megadott e-mail címre, akinek a levélben lévő egyedi linkre kell kattintani, majd 72 órán belül megerősítenie a regisztrációját.

A regisztráció során a felhasználónak nyilatkoznia kell, hogy elmúlt már 18 éves, a regisztrációs linket egy FIRST által képviselt szervezettől kapta, valamint tiszteletben tartja az oldal szabályzatát és felhasználási feltétteleit.

 

Remote Event Hub login felület

 

A regisztráció során a felhasználó csak azon e-mail címhez rendelhet fiókat, amelyre a meghívó érkezett, amelyhez rendelhet Google-alapú autentikációt (Sign in with Google), vagy egyedi jelszót is beállíthat az adott e-mail fiókot használva (Sign in with uniqe account). 

Menetrend megtekintése

A felhasználó felületre belépve a főképernyőn (dashboard) a csapatvezető láthatja a csapatát, vagy csapatait (My Teams), valamint azokat az eseményeket (My Events), ahol a csapata, vagy csapatai regisztrálva lettek a versenyre. 

 

Remote Event Hub volunteer dashboard

 

Egy adott eseményre kattintva az adott esemény oldala jelenik meg, ahol három fül érhető el. A Schedule fülön tekinthető meg az adott esemény menetrendje, valamint az ahhoz beállított beadási határidők (Submission Due). 

Beadási határidőt az események szervezői a projektfeladathoz, valamint a robotfutamokhoz állíthatnak be, amelyeket a csapatok a Matches & Scoring, valamint a Judging fülekre kattintva tölthetnek fel. 

 

Remote Event Hub - esemény nézet

 

A Schedule felületen egy már beállított találkozóra (Session) a Join gombra kattintva lehet belépni. 

 


Tipp:
Az Event Hub rendszerszinten a Microsoft Teams webkonferencia platform használatát támogatja, ám ettől függetlenül egy adott verseny szervezője választhat eltérő platformot. Kérünk, hogy minden esetben érdeklődjetek a régiónál a használni kivánt platformmal kapcsolatban, ne az utolsó pillanatban kelljen telepítenetek a belépéshez szükséges kliensprogramot. 

A Microsoft Teams program ingyenesen a Microsoft oldaláról tölthető le. 

 

Ha megjelenik a Join gomb, az egeret a gomb fölé víve láthatóvá válik annak hivatkozása. Ez a hivatkozás a Join mellett található másolás gombbal, vagy a böngésző helyérzékeny menüjével másolható és szabadon megosztható a csapattagokkal. 

 

Link megosztás

 

Videók, dokumentumok feltöltése

A Matches & Scoring felületre belépve a felhasználók feltölthetik az általuk rögzített rotobtfutam videókat a Remote Event Hub felületére. Itt három űrlap található meg. Az első a tesztfutamé, a többi három pedig a pontozni kívánt robotfutamoké. 

Minden csapatnak 3 videót kell feltöltenie, három különböző futamról, figyelembe véve a rögzítésre vonatkozó előírásokat

 

Matches & Scoring felület

 

Minden űrlap mellett látható, hogy a videó beküldhető-e (Open), vagy zárt státuszú (Closed), illetve az ahhoz tartozó határidó. A Choose file gombra kattintva elindíható a feltöltés.  

A Judging fülön három űrlap található meg. Az első űrlapon A legjobb edző díjra történő nevezés tölthető fel - ez opciónális.

A második űrlapon az innováció feladat prezentálásának maximum 5 perces videója tölthető fel (ami lehet .mp4, .mov, .avi, .wmv, .webm formátumú).

Míg a harmadik űrlapon a robotdizájn feladathoz köthető videók, képek és egyéb dokumentumok tölthetők fel. Itt megkötés, hogy a videó (.mp4, .mov, .avi, .wmv, .webm) nem lehet hosszabb 5 percesnél, a PDF dokumentum 1 oldalasnál, fotókból (.png, .jpg, .bmp, .tiff, .gif) pedig maximum öt darab tölthető fel.

 

Judging felület

 

A feltöltési időkorlát az aloldal tetején látható, valamint az azokhoz tartozó zsűri találkozó időpontja. Amint a zsűri kiértékelte a feladatokat, azokat a Results & Feedback mezőben láthatják a csapatok. 

 

 

A FIRST LEGO League Magyarországi partnerei:

 
       

Csapattámogatóink:


 
       

 

2024/ HelloWorld Egyesület (helloworldegyesulet.hu) / Minden jog fenntartva.

Kérdésed van az oldalon olvasható információkkal kapcsolatban? Hibát találtál? Írj nekünk: fll@helloworldegyesulet.hu