Indíts FIRST LEGO League csapatot!

Legyetek te is részesei a világ legnagyobb robotikai közösségének, ahol nemzetközi környezetben szerezhettek új, az életeteket döntő mértékben meghatározó tudást, képességeket.

A FIRST LEGO League Discover kihívással már akár 4-6 éves korban megismerhetitek a fontosabb STEM tudományok (magyarul tudomány, technológia, mérnöki tudományok és matematika) alaptételeit másokkal csoportban dolgozva, LEGO kockákkal megoldandó vidám feladatokon keresztül.

FIRST LEGO League Discover Explore (6-10 éveseknek) versenyeken ezt a megszerzett tudást még tovább csiszolhatjátok, egyúttal automatizálva építményeiteket, ezáltal megismerve a robotika alapjait a csoportos foglalkozások által használt LEGO Education robotkészletek bevonásával.

A felső tagozatra járó iskolásként pedig versenybe is szállhattok a megszerzett tudásotokkal a FIRST LEGO League Discover Challenge (9-16 évesek) kompetitív kihívásaink keresztül, ahol a STEM képességek mellett a kutató, a prezentációs tudásotokra, a kritikus gondolkodásra is szükségetek lesz.

Csapatként együtt dolgozva esélyetek lehet a regionális, majd a magyarországi bajnoki címre, ráadásul a nemzetünk legjobbjaiként ti képviselhetitek országunkat a nemzeti döntőben. A 14/2017 (VI. 14) EMMI rendeletnek köszönhetően ráadásul a FIRST LEGO League bekerült az államilag támogatott versenyek közé, így a versenyeken elért jó eredmények a továbbtanulás során is plusz pontokat jelenthetnek.

FIRST LEGO League Challenge

Minden Challenge verseny négy fő elemből áll, úgy, mint robotverseny, robotdizájn, innováció projekt, FIRST alapértékek képviselete. A verseny a Discover és az Explore projektektől eltérően kompetitív és fontos szerep jut a robotokkal történő problémamegoldásnak.

Egy FIRST LEGO League Challenge csapat indításhoz maximum 10, de legalább 3 fő 9-16 éves fiatal szükséges, úgy, hogy az adott versenyszezon kezdetén egyik csapattag sem haladhatja meg a 16 éves életkort. Egy edző akár több csapatot is vezethet egy regionális versenyen belül a szezon során, de a csapata régiójában nem lehet szervező, bíró, vagy zsűritag (lásd bővebben az etikai kódexben). Egy csapatnak egy edzője kell, hogy legyen. Egy csapathoz még két társedző is regisztrálható. Mind az edzők, mind a társedzők esetén megkötés, hogy 16 éven felülieknek kell lenniük.

Ha összeállt a csapat, elküldhetitek a jelentkezéseteket. A FIRST LEGO League Challenge csapatok és iskolák számára is elérhető

FIRST LEGO League Explore

Minden év augusztusában új FIRST LEGO League Explore kihívás jelenik meg, amely minden évben egy aktuális, megoldandó társadalmi problémára fókuszál A csapatoknak az adott problémára kell megoldást találniuk, egy csapatposztert, valamint automatizált LEGO modellt készítve.

Egy csapatban 2-6 gyermek vehet részt a 6-10 éves korosztályból. Egy edző akár több csapatot is vezethet a kihívás során, és egy csapatnak legalább két felnőtt edzővel kell rendelkeznie. A FIRST LEGO League Explore csapatok és iskolák számára is elérhető.

FIRST LEGO League Discover

A FIRST LEGO League Discover programon keresztül játékosan ismerhetitek meg a STEM tudományok alapjait. A program a gyermekek természetes kíváncsiságára, valamint játékosságára épít. A Discover segítségével a gyermekek magabiztosabbá válhatnak, miközben megismerhetik a természettudományok alapjait.

A FIRST LEGO League Discover minden évben egy új kihívással bővül, és a programban résztvevő – csapatonként 3-4 fő javasolt – 4-6 éves gyermekek az exkluzív, máshol nem megvásárolható LEGO Education Discover szetten keresztül való életből merített problémákat oldhatnak meg, DUPLO elemek felhasználásával. A csapat indításához 3-4 fő 4-6 éves gyerek, valamint regisztráció szükséges. A kooperáció alapú FIRST LEGO League Discover óvodai és családi csomagban érhető el.

 

Készen álltok? A regisztráció már elindult a 2020-2021-es szezonra. Regisztráljatok még ma, hogy augusztus 17-ét követően az elsők között kaphassátok meg a felkészüléshez szükséges Challenge, Explore vagy Discover készleteket.

 

 

A FIRST LEGO League Magyarországi partnerei:

 
       

Csapattámogatóink:


 
       

 

2024/ HelloWorld Egyesület (helloworldegyesulet.hu) / Minden jog fenntartva.

Kérdésed van az oldalon olvasható információkkal kapcsolatban? Hibát találtál? Írj nekünk: fll@helloworldegyesulet.hu