Challenge // Versenyasztal építési útmutató

Ha lehetséges, a Challenge készletet egy a hivatalos útmutató alapján megépített asztalon helyezzétek el. Keressetek egy asztalt és ugyanígy osszátok meg a tiéteket másokkal is. Ha egyik sem lehetséges, akkor érdemes építenetek egy sajátot, tudván azt, hogy a megépítéséhez asztalos képességek szükségesek - emiatt javasoljuk, hogy forduljatok asztalos szakemberhez.

Ha nem tudtok asztalt szerezni, ebben az esetben egy üres és vízszintes padlón helyezzétek el azt, rögzítve, viszont ezen esetben is fontos, hogy megfelelően méretezett keretet helyezzetek el köré, a feladatok megoldásához ugyanis szükséges a keret megléte.

Asztal specifikációk

A kereten belüli területen szükséges méret:

- Szélesség: 2362±3 mm

- Magasság: 1143±3 mm

A keret magasságának 64 mm és 102 mm közötti intervallumon belül kell lennie. Az asztal minden keretének magassága azonos kell, hogy legyen.

Challenge asztal

Szükséges hozzávalók

- 1 darab Challenge szett (a firstlegoleague.hu oldalon keresztül megrendelhető a szezonhoz szükséges készlet)

- 1 darab rétegelt lemez (vagy más könnyű faanyag) tábla lap (A) 2438x1219 mm mérettel, festés nem szükséges

- 2 darab vastag (38-64 mm) fából készült 2438 mm hosszú perem (64 mm - 102 mm) magassággal (B), festett

- 2 darab vastag (38-64 mm) fából készült 1143 mm hosszú perem (64 mm - 102 mm) magassággal (C), festett

Verseny felállás

Felkészüléshez gyakorláshoz elégséges egy asztal megléte. Ha nem rendelkeztek még asztallal, érdemes akkor is a földön kimérni a megfelelő részeket, és rögzíteni a Challenge szettet, valamint peremet építeni ahhoz.

Verseny esetén a két asztalt az ellentétes oldalukon kell egymáshoz illeszteni a lentebb látható módon. Az ellentétes lapok közötti teljes (egyesített) perem vastagságnak (M) 76 és 102 mm közé kell esnie, amennyiben ez a vékony falak miatt nem lehetséges, illesztéket kell helyezni a két asztal közé a megfelelő távolság biztosításához. 

Challenge asztal verseny felállás

Minden versenyasztalnak azonos magasságúnak kell lennie. Több versenyasztal esetén biztosítani kell, hogy az asztalpároknál az ellentétes lapok közötti teljes (egyesített) perem vastagság (M) azonos legyen.

 

 

 

A FIRST LEGO League Magyarországi partnerei:

       

Csapattámogatóink:

 
 
       

 

2023/ HelloWorld Egyesület / Minden jog fenntartva.

Kérdésed van az oldalon olvasható információkkal kapcsolatban? Hibát találtál? Írj nekünk: fll@helloworldegyesulet.hu